Vapun perinteinen mopoleiri

Mopoleiri oli alkamassa perjantaina ennen vappuaattoa. Perinteisesti lähdimme Rastiksesta aamupäivällä kohti Pellin leirikeskusta, joka sijaitsee Karjalohjalla. Matkalla päätimme ajaa maisemareittiä Fiskarin kautta, mutta eksyimmekin hiekkatielle, jota jatkui yli kymmenen kilometriä. Lopulta kun pääsimme Fiskariin osa kuskeista oli jo aivan loppu. Tauon jälkeen tajusimme että meillä on kiire syömään leirikeskukseen niin ajoimme vauhdilla, mutta osa pyöristä meinasi lämmetä liikaa. Määränpäähän saavuttuamme olimme väsyneitä ja nälkäisiä, mutta onneksi ruoka oli valmiina odottamassa. Illalla saunoimme todella pitkään. Monet saunoivat yli kolme tuntia. Myöhään yöllä osa vielä ihaili tähdenlentoja laiturilla ennen nukkumaanmenoa.

Mopoleiri vappuna: Tauolla Firskarsissa

Tauolla Firskarsissa

Lauantaina heräsimme aikaisin ja söimme aamupalan. Aamupalan jälkeen Dimi alkoi (riehumaan) leikkaamaan puskia ja puita moottorisahalla. Puutarhanhoidon jälkeen menimme seikkailuradalle, joka on korkea ja “pelottava” kiipeilyrata puiden latvoissa. Seikkailuradalla Timur pohti että kestäväkö rakennelmat heidän painoaan. Radasta selviydyttyämme menimme lounaalle. Ruokana oli viimesen päälle hernekeittoa ja lettuja. Lounaan jälkeen ne ketkä oli “prätkillä” lähtivät ajamaan ja muut menivät melomaan Lohjanjärvelle. Cruisailijat kiersivät Lohjajärven, kävivät Kasvihuoneilmiössä, Lohjan keskustassa ja ajelivat ympäri maaseutua. Ajelun jälkeen Äyhiksen takamus oli puutunut, niin kuin menomatkallakin. Ajelun jälkeen mentiin syömään päivällistä. Illalla mentiin saunomaan ja istuttiin nuotiolla. Kovimmat saunojat olivat saunassa taas monta tuntia ja rohkeimmat kävivät uimassa hyisessä järvessä.

Mopoleiri: Seikkailurata

Kaverukset katselevat ensimmäistä rohkeaa seikkailuradalla

Mopoleiri: Seikkaulurata 2

Seikkailurata

Mopoleiri: Uintireissu oli kylmä, mutta virkistävä

Uintireissu oli kylmä, mutta virkistävä

Sunnuntaina heräsimme, söimme aamupalan, siivosimme paikat, pakkasimme tavarat ja lähdimme kotia kohti. Kotimatkalla pysähdyimme vielä Vihdissä ja Nuuksiossa. Kotimatkalla Ville ja Jere meinasivat uupua pitkään matkaan, mutta pyörien kanssa ei ollut ongelmia. Yhteensä kolmen päivän leirin aikana tuli ajokilometrejä 450, reissussa oli mukavaa ja sääkin oli aurinkoinen.

Mopoleiri: Retkikunta kasvihuoneilmiöllä

Kasvihuoneilmiöllä

 

Teksti: Roope

Kuvat: Tomi

Comments

comments